Maak moeilijke dingen makkelijker!

Met die primaire doelstelling hebben we door een Talisman®-bril gekeken naar het reanimatieproces. En de uitkomst? Dat is de Talisman® Team-Cognitive Aid for Resuscitation, kortweg Talisman® T-CAR.
De basis is simpel: het reanimatieproces wordt in kaart gebracht op één in te vullen poster. Alle teamleden beschikken daarmee over dezelfde informatie, hoeven minder te onthouden, kunnen in één oogopslag zien waar men in het reanimatieproces zit, wat reeds gedaan is en wat eventueel nog te gebeuren staat.

De Talisman® T-CAR heeft daarmee twee belangrijke eigenschappen:

  1. Cognitive Aid’
    De Talisman® T-CAR toont de differentiaaldiagnoses van het peri-arrest en gangbare ECLS-indicaties waardoor deze niet meer onthouden hoeven te worden.Daarnaast heeft de Talisman® T-CAR reminders voor bijv. beleid en cruciale medicatie.
  2. ‘External team shared mental model’
    Gebruik de poster als één groot werkdocument waardoor deze gaat fungeren als een ‘gedeeld collectief teamgeheugen’. Iedereen beschikt daardoor over dezelfde informatie en communicatie zal haast als vanzelf gestroomlijnder verlopen.

De Talisman® T-CAR is daarmee ook een krachtig en belangrijk communicatiemiddel. Nieuwe teamleden die tijdens de reanimatie aansluiten kunnen op de poster makkelijk aflezen wat er reeds is gebeurd en gedaan. Men hoeft niet telkens de teamleider te storen voor informatie.

De Talisman® T-CAR is beschikbaar in verschillende formaten: als teamposter, als notitieblok voor op de reanimatiekar en als zakformaat voor de individuele teamleider.

Voor aanvullende informatie, uitleg en voorbeelden klik hier om de handreiking te downloaden. Bestellen kan eenvoudig in de webshop.

Handreiking en bestellen!